Мінгареллі: Україна і ЄС є членами однієї європейської родини, які поділяють спільні цінності / фото УНІАН

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі заявляє, що Україна залишиться пріоритетним партнером для Євросоюзу після виборів до Європейського парламенту, які відбудуться з 23 до 26 травня 2019 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це посол ЄС заявив на заході з нагоди Дня Європи.

"Кілька тижнів тому відбулися вільні і чесні вибори у вашій країні, що викликає повну повагу. Ви чітко показали, що Україна - це передова демократія", - наголосив Мінгареллі.

Відео дня

"І як вже чітко заявили представники нового керівництва, вони налаштовані продовжувати шлях вашої країни в напрямку європейської інтеграції", - заявив посол ЄС.

Також він нагадав, що через тиждень в ЄС відбудуться вибори до Європейського парламенту. "Але ви можете бути впевненими, що Україна залишатиметься пріоритетною країною-партнером для ЄС", - підкреслив Мінгареллі.

Читайте такожЗа останній рік багато зроблено для наближення України до Євросоюзу - Мінгареллі

Він додав, що Україна - це не лише сусід Євросоюзу, бо Україна і ЄС є членами однієї європейської родини, які поділяють спільні цінності.

"Я хочу вас запевнити у тому, що ми продовжимо підтримувати реформаторів в цій країні, і що ми стоятимемо пліч-о-пліч з вашою країною у час, коли ваша держава стикається з іноземною агресією. Ви можете покладатися на нашу підтримку", - запевнив посол ЄС.

"Цього року минуло п'ять років від подій на Майдані. Україна продовжує сплачувати надзвичайно високу ціну за європейський вибір, який був зроблений п'ять років тому. І ми не забуваємо про те, що кожного тижня гинуть українські громадяни через зовнішню іноземну військову агресію", - наголосив Мінгареллі.

"Але ви можете бути впевнені у тому, що ми будемо на вашому боці, щоби допомогати вам перед обличчям цієї зовнішньої агресії і захистити ваш суверенітет", - додав посол ЄС.

Як повідомляв УНІАН, голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі заявляє, що для членства України в Євросоюзі двері відчинені, але ЄС наразі не готовий надати перспективу членства.