/ provce.ck.ua

Як повідомили УНІАН в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури, в ході досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом організації та проведення 16 січня 2014 року голосування у ВР за законопроекти, спрямовані на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту, Генеральною прокуратурою 26 лютого і 3 березня цього року в порядку, визначеному КПК України, було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України, колишнім народним депутатам та членам Лічильної комісії парламенту Володимиру Демидку, Андрію Пінчуку, Станіславу Скубашевському, Ярославу Сухому та Олександру Зубчевському.

Читайте такожГПУ відмовилася притягати Клюєва до кримінальної відповідальності - депутат

Відео дня

У зв’язку з тим, що вказані особи не з'являються до органу досудового розслідування, 12 березня слідчим були винесені постанови про оголошення їх у розшук.

Якщо найближчим часом вказані підозрювані не з'являться до слідчого, то Генеральна прокуратура звернеться до суду з клопотаннями про надання дозволу на їхнє затримання та примусову доставку до суду для вирішення питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.