Дипломат прокоментував ймовірне повернення Росії в ПАРЄ  фото УНІАН

Постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба заявляє, що рішення про ймовірне повернення делегації Російської Федерації в сесійну залу Парламентської асамблеї без виконання будь-яких умов щодо відновлення територіальної цілісності і суверенітету України є суперечливим і ганебним.

Читайте такожУкраїна в Раді Європи вимагатиме не йти на поступки Росії - МЗС

Про це він написав у своєму мікроблозі у Twitter.

Відео дня

"Деякі ключові столиці Європи ухвалили рішення повернути РФ в ПАРЄ. Все робиться з посмішками, запевненнями у вірності цінностям і благим намірам. За лаштунками - нормальна цинічна дипломатія тих, хто вирішив будь-якою ціною виручити свого "вредного", але давнього партнера - Росію", - наголосив Кулеба.

Посол заявив, що "Україна і 5 інших держав проголосували проти цього рішення під час ухвалення проекту на рівні послів".

"Це суперечливе за змістом і ганебне за контекстом рішення. Консенсусу щодо нього в Комітеті міністрів немає. Боротьба триватиме в ПАРЄ на рівні депутатів", - наголосив Кулеба.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у Гельсінкі міністри закордонних справ понад 30 держав з 47 країн-членів Ради Європи виступили за рівну участь усіх країн-членів у статутних органах Організації, що може призвести до зняття санкцій з Російської Федерації, делегація якої позбавлена права голосу в ПАРЄ, а її представники - виключені з усіх керівних органів Асамблеї.

На квітневій сесії в 2014 році ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу і виключила її представників з усіх керівних органів Асамблеї через анексію Криму. З червня 2017 року Російська Федерація не сплачує внески до Ради Європи.