Лінкявічюс: не можна повернення Росії в ПАРЄ за рахунок цінностей і принципів Ради Європи / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічюс виступив проти повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи.

"Ми не можемо дозволити безумовне повернення Росії в ПАРЄ за рахунок цінностей і принципів Ради Європи. Росія нічого не змінила ні на ділі, ні на словах, і продовжує агресію проти України. Наші європейські цінності мало що значать, якщо їх не захищати", - повідомив міністр на сторінці в Twitter.

Читайте такожУкраїна поставила ультиматум Раді Європи: погрожує вийти з «Мінська», якщо знімуть санкції з РФ

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у 2014 році на квітневій сесії ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу і виключила її представників з усіх керівних органів Асамблеї у зв'язку з анексією Криму.

З червня 2017 року Російська Федерація не платить внески до Ради Європи.

Сьогодні, 17 травня, міністри закордонних справ більш як 30 держав з 47 країн - членів Ради Європи виступили за рівну участь усіх країн-членів у статутних органах організації, що може призвести до зняття санкцій з Російської Федерації.

Голова делегації Верховної Ради України у ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар’єв заявив, що повернення Росії до ПАРЄ неможливе без внесення змін у регламент Асамблеї.