Потрнов каже, що прибув до України / t.me/PortnovUA

Колишній заступник глави Адміністрації президента України Віктора Януковича Андрій Портнов повернувся в Україну.

Читайте такожБізнес-партнер Зеленського: Портнов не в нашій команді і бути в ній не може

Відео дня

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Друзі, більше п'яти років я не був у своїй країні. І сьогодні хочу дати впевнений сигнал тисячам людей, які залишили Україну, - час повертатися, будувати і відновлювати. Привіт, моя дорога Батьківщина!» - написав Портнов.

Як повідомляв УНІАН, у березні 2018 року народний депутат від фракції «Народний фронт» Андрій Левус (у 2014 році обіймав посаду заступника голови Служби безпеки України) заявив, що СБУ почала провадження стосовно Портнова за статтею «державна зрада» після заяви громадської організації «Вільні люди» про «ймовірну причетність його до анексії Криму».

Депутат зазначив, що про ймовірну причетність Портнова до окупації Росією частини території України «свідчить запис телефонної розмови між радником президента Росії Глазьєвим і головою Верховної Ради АРК (Володимиром - УНІАН) Константиновим, яка була зафіксована української розвідкою 1 березня 2014 року».

«Під час розмови Глазьєв повідомляє про необхідність ухвалення Верховною Радою АРК постанови, яку підготував Портнов - український юрист, екс-заступник глави Адміністрації президента», - написав депутат.

Портнов, в свою чергу, заявив, що подав до Шевченківського районного суду міста Києва позов на СБУ через інформацію про те, що йому інкримінують державну зраду. «Вимагаю визнати недостовірною і спростувати поширену про мене інформацію про нібито державну зраду», - написав Портнов на своїй сторінці у Facebook.