Онищенко заявив, що розглядає варіант участі в парламентських виборах / фото УНІАН

Біглий український депутат Олександр Онищенко заявив про готовність повернутися в Україну, щоб брати участь у судовому процесі.

Про це він заявив в ефірі телеканалу 112 Україна.

Про свою готовність і плани повернутися Онищенко повідомляв судовим органам і НАБУ. Він повідомляє, що вже завтра, 22 травня, відбудеться перше засідання суду, однак на ньому він не буде присутній. Нардеп планує приїхати на друге засідання.

Відео дня

"Ну, я думаю, завтра буде перше засідання суду і на друге засідання я вже приїду. Думаю, там, десять днів - два тижні", - сказав Олександр Онищенко.

Також він заявив, що розглядає варіант участі в парламентських виборах, але не повідомив, з якою політичною силою. Онищенко додав, що у нього є докази причетності Порошенка до корупційних схем.

"Ми знаємо, чим він (Петро Порошенко, - ред.) займався, які корупційні схеми він створював, як він підминав владу в Україні під себе, у нас є ряд доказів. Його можна звинуватити у державній зраді, у багатьох корупційних скандалах, тому ми будемо робити все можливе, щоб він не став опозиціонером, а щоб він дійсно поніс покарання за п'ять років, які він був президентом", - сказав Олександр Онищенко.

Читайте такожПризначено дату першого засідання суду у справі проти депутата-втікача Онищенка

Як повідомляв УНІАН, детективи НАБУ в грудні 2015 року розпочали досудове розслідування розкрадання коштів під час видобутку і продажу газу за договорами спільної діяльності "Укргазвидобування", у результаті якої державі завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

За версією слідства, з січня 2013 до червня 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи 1,6 млрд грн, отриманими від реалізації природного газу, внаслідок чого ПАТ "Укргазвидобування" було завдано збитків у розмірі понад 740 млн грн.

Слідство встановило причетність до участі в скоєнні злочинів 29 осіб. З них семеро, зокрема, організатор схеми - народний депутат Олександр Онищенко, перебувають у розшуку. Верховна Рада позбавила Онищенка депутатської недоторканності, а також проголосувала за затримання і арешт. Але до цього він, користуючись депутатською недоторканністю, втік з України.

12 обвинувальних актів щодо 18 осіб направлено до судів.