Артеменко / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський скасував укази Петра Порошенка про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та про призначення на цю посаду Володимира Горковенка.

Читайте такожГолова Нацради з ТБ подавши у відставку

Відповідні укази опубліковані на сайті глави держави. Так, указом №322/2019 президент скасував указ від 4 травня №186 про звільнення Артеменка.

Відео дня

Разом з тим своїм указом №324/2019 звільнив Артеменка з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

Також указом №323/2019 скасовано указ Порошенка від 4 травня про призначення Горковенка членом Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Президент Володимир Зеленський скасував указ глави держави про призначення Володимира Горковенка членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Текст указу Зеленського від 24 травня оприлюднено на сайті президента.

У документі йдеться: "Скасувати указ президента України від 4 травня 2019 № 187 "Про призначення В. Горковенка членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення ".

Як повідомляв УНІАН, 4 травня тодішній президент України Петро Порошенко призначив Горковенка членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Рішення було прийнято відповідно до пункту 13 частини першої статті 106 Конституції України, статей 4, 6 Закону україни "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення".

У той же день Юрій Артеменко, який був головою Нацради з питань телебачення і радіомовлення з 2014 року, заявив про рішення піти у відставку до офіційного закінчення строку дії повноважень, які мають завершитися в липні.

4 травня Порошенко звільнив Артеменка з посади члена Нацради з питань телебачення і радіомовлення.