Луценко зазначив, що його бачення у тому, «щоб в країні цінували людей за справи, а не за слова" / УНІАН

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що має намір подати у відставку після проведення дострокових парламентських виборів.

Читайте такожЛещенко заявив, що БПП хоче відібрати у нього мандат

Про це він повідомив в ефірі програми Свобода слова на ICTV. «Я вважаю, що треба поважати вибір українського народу, який обрав нового президента, але це не означає, що в один день всі повинні піти у відставку, тому що Конституція і закони України обумовлюють хто повинен піти у відставку, а хто трохи пізніше повинен прийняти відповідне рішення», - сказав він.

Відео дня

За словами глави ГПУ, після проведення парламентських виборів - він піде у політику.

"Для себе таке рішення я прийняв, вважаю, що моє завдання разом із колегами з правоохоронних органів провести ще не тільки чесні президентські, але і чесні парламентські вибори, і після цього я піду у політику – не у списки будь-яких партій, а до людей, з якими буду працювати над своїм баченням розвитку України", - розповів Луценко.

Луценко зазначив, що його бачення у тому, "щоб в країні цінували людей за справи, а не слова, за конкретні вчинки, за вміння брати на себе відповідальність", тому він бере на себе відповідальність довести справу трирічного перебування у ГПУ на себе, а потім повернуться туди, звідки прийшов, - до людей.

На уточнююче запитання ведучого про дату відставки, Луценко відповів наступне:

"Вибори до парламенту відбудуться в 20-х числах липня, відповідно, новообраний парламент сформує свої керівні органи, складе коаліцію, обере уряд, і після цього прийме рішення про нового генерального прокурора".

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський під час інавгурації закликав парламент звільнити з посад глав СБУ, ГПУ, міністра оборони.

Як повідомляв УНІАН, президент Володимир Зеленський під час інавгурації закликав парламент звільнити з посад голів СБУ, ГПУ, міністра оборони.