Степан Полторак / REUTERS

Міністр оборони Степан Полторак на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським порадив йому призначити «гідного» міністра оборони.

Читайте такожПолторак після зустрічі з Зеленським вирішив поки не йти з посади міністра оборони

Про це Полторак, який очолюватиме відомство до рішення парламенту про його відставку, заявив в інтерв’ю «Настоящее время». «Я говорив Володимиру Олександровичу – призначте гідного міністра оборони. Ми втратили майже 3 тис. військовослужбовців у Збройних силах. Сьогодні в ЗСУ служать майже 250 тис. осіб – мужніх, героїчних і патріотичних, і вони точно мають право на гідного міністра оборони», – сказав Полторак.

Відео дня

Полторак застеріг нове керівництво держави від «експериментів» над армією. «Моя мрія – щоб Україна ніколи більше не повернулася в 2014 рік. Експерименти над армією закінчуються дуже погано. І для нас вони закінчилися тим, що ми втратили Крим, Донецьк і Луганськ», – сказав міністр.

Він запевнив про готовність допомогти наступнику, який буде після нього очолювати Міноборони. «Я дуже багато втратив особистих сил, здоров’я. Я чотири роки не був у відпустці, п’ять практично, без вихідних. Тому мені не соромно. Я зміг те, що я зміг зробити. І я хотів би побажати тому, хто буде працювати після мене, хай зробить більше, і я готовий допомагати», – додав Полторак.

Як повідомляв УНІАН, після того, як 20 травня Володимир Зеленський склав присягу президента України, Степан Полторак подав у відставку з посади міністра оборони. Пізніше він зустрівся із Зеленським, і вони домовилися, що Полторак очолюватиме Міністерство оборони до рішення Верховної Ради про його відставку.

Степан Полторак очолює Міністерство оборони з 14 жовтня 2014 року.