Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський найближчим часом має намір здійснити візити до Парижа і Берліна.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник глави Адміністрації президента Вадим Пристайко повідомив журналістів після переговорів президента з міністрами закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріаном і Німеччини Гайко Маасом.

Читайте такожГлава МЗС ФРН заявив про залучення експертів для прискорення встановлення миру на Донбасі

Відео дня

Він підтвердив, що Зеленський збирається з візитами до Берліна та Парижа, але не став говорити про подробиці.

"Я не хочу, тому що ми збираємося оголосити про ці події разом з нашими німецькими, французькими та іншими колегами, куди ми збираємося їхати", - сказав Пристайко.

"Ми збираємося їхати не тільки у Париж. Ми збираємося їхати у Париж, ми збираємося їхати у Берлін, а також в інші столиці наших найближчих партнерів", - наголосив заступник глави АП.

Водночас, за словами Пристайка, планів щодо майбутніх зустрічей дуже багато.

"Але давайте не забувати, що це є зустрічі на різних рівнях. Це не обов'язково мають бути зустрічі з лідерами. Всі постійно говорять про зустрічі лідерів. Для того, щоб ці лідери зібралися, треба, щоб ці лідери мали конкретне щось на столі про що вони домовляться. Цьому передує велика робота на всіх рівнях", - сказав Пристайко.

Як повідомляв УНІАН, Зеленський 4-5 червня відвідає Брюссель для проведення зустрічей з керівництвом ЄС та НАТО.

Зеленський поінформує партнерів у ЄС і НАТО про безпекову ситуацію на сході України, обговорить шляхи активізації міжнародних зусиль для завершення війни на Донбасі, обміняється думками з лідерам інституцій ЄС і НАТО щодо подальших ключових реформ в Україні.