Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський обговорив з міністрами закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріаном і Німеччини Гайко Маасом "креативні ідеї" щодо реалізації Мінських угод.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам заявив заступник глави Адміністрації президента Вадим Пристайко після переговорів Зеленського з главами МЗС Франції і Німеччини.

Читайте такожГлава МЗС ФРН заявив про залучення експертів для прискорення встановлення миру на Донбасі

Відео дня

"Ми домовилися про те, що «Мінськ» буде використовуватися, і про те, що її діяльність (Тристоронньої контактної групи - УНІАН), яка була зупинена на увесь цей час, має розпочатися по-новому. Є певні креативні ідеї, які були обговорені", - наголосив Пристайко.

За словами заступника глави АП, поки що він не може повідомити ці ідеї, оскільки їх мають обговорити експерти, які вийдуть на конкретні рішення.

Він уточнив, що на зустрічі були озвучені "конкретні пропозиції", але поки експерти їх не опрацюють, ці пропозиції не представлятимуть публічно.

Також Пристайко сказав, що "усі ідеї, які були оголошені, про те, що відбудуться наступні контакти, - це все правда, і певні контакти вже відбулися".

Він нагадав, що Зеленський вже спілкувався телефоном з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, а також відбулись контакти на рівні радників лідерів України та ФРН з питань зовнішньої політики.

"Відбулася розмова з Меркель, яка теж несла в собі обговорення конкретних ідей, про які просто на сьогоднішній день рано ще говорити, рано ще називати", - наголосив Пристайко.

Окремо він додав, що є наміри оновити роботу Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі.

"І ці рішення будуть (через) день-два. Повірте, ми не тягнемо час, просто ми не готові це зробити прямо сьогодні", - зауважив Пристайко.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні після зустрічі із Зеленським глава МЗС Німеччини Гайко Маас заявив, що експерти країн «нормандського формату» (України, ФРН, Франції і Росії) обговорять шляхи прискорення встановлення миру на Донбасі.