Майк Помпео / REUTERS

Державний секретар США Майк Помпео та міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас обговорили взаємодію між своїми країнами у зв’язку російською збройною агресією, в тому числі, в Україні.

Читайте такожСША прислали в Україну заміну Йованович

Як повідомляє Голос Америки, про це йшлося на зустрічі Помпео та Мааса в Берліні.

Відео дня

Помпео на спільній з Маасом прес-конференції висловив вдячність Німеччині за співпрацю з питання "санкцій, що карають Росію за її агресію в Україні і використання хімічної зброї у Великій Британії".

"У світлі практики російської збройної агресії сподіваємось, що німецький уряд зробить кроки, домовлені в рамках Уельської домовленості зі зміцнення підтримки НАТО", - заявив Помпео.

Маас, своєю чергою, підкреслив важливість співпраці Німеччини та США, зокрема, що стосується України, і розповів про підсумки свого візиту до Києва. "Багато конфліктів та викликів, які постають перед нами, можуть бути вирішені лише в координації та співпраці з нашими американськими друзями, і ми маємо намір так робити", - наголосив Маас.

"Це справедливо стосовно України", - додав він.

Маас зауважив, що під час свого візиту до Києва цього тижня він "дуже чітко висловився і заявив, що новий президент та новий уряд заслуговує на нашу повну підтримку у продовженні реформаторського курсу України, і що ми працюємо з іншими країнами "Великої Сімки" над досягненням цієї мети".

"На тепер дуже важливо слідкувати за подіями в України. Це також справедливо для Мінського процесу. Тут потрібен прогрес. Ми подолали перешкоди тут і хочемо якомога швидше встановити співпрацю на різних рівнях, в "нормандському форматі" або на інших рівнях", - сказав політик.

Маас наголосив на необхідності для Росії "негайно зробити конструктивні кроки – не лише стосовно України, однак, стосовно України насамперед".

Також на зустрічі представники двох держав обговорили питання міжнародної політики стосовно і таких країн як Китай, Іран та Венесуела.