Кучма повернувся в ТКГ / фото УНІАН

У Кремлі заявили, що екс-президент України Леонід Кучма, знову призначений представником України в Тристоронній контактній групі, «авторитетний діяч», але для врегулювання на Донбасі важлива позиція глави Української держави Володимира Зеленського.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожЗеленський збирає брифінг на Банковій

Відео дня

«Сам по собі Кучма, звісно, дуже авторитетний, досвідчений діяч, розбирається в цій проблематиці. Але тут важлива принципова позиція глави держави», - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, як, на думку Кремля, повернення Кучми в Тристоронню контактну групу вплине на мирне врегулювання ситуації на Донбасі.

Як повідомляв УНІАН, екс-президент Леонід Кучма був призначений офіційним представником України у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі 2 лютого 2015 року. 2 жовтня 2018 року він припинив участь у роботі цієї групи.

3 червня президент Володимир Зеленський видав розпорядження, яким Кучма уповноважений на громадських засадах представляти Україну в ТКГ. Кучма буде представляти Україну вже на наступному засіданні ТКГ, яке відбудеться в Мінську 5 червня.