У Раді збирають підписи за відставку Авакова / фото УНІАН

У Верховній Раді України почали збір підписів за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це повідомив народний депутат Остап Єднак на своїй сторінці в Facebook.

"Збираємо з Ганною Гопко підписи під проектом постанови про відставку Авакова. Цікаво, скільки колег наважаться. Громадяни відчувають небезпеку від МВС, а має бути навпаки! Поліція не захищає, а вбиває громадян. Поліція не розслідує злочини, а прикриває злочинців", - написав Єднак і додав фото відповідної постанови.

Відео дня

Нагадаємо, раніше голова МВС Арсен Аваков заявив, що не збирається писати заяву про відставку через вбивство поліцейськими в Переяслав-Хмельницькому 5-річного Кирила Тлявова.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня в Переяслав-Хмельницькому Київської області двоє патрульних Іван Приходько та Володимир Петровець напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Читайте такожАваков і Князєв зустрілися з родиною вбитого поліцейськими 5-річного хлопчика

Вони влучили у 5-річного хлопчика Кирила Тлявова, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували. 3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.

Патрульні підозрюються у грубому порушенні громадського порядку, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї групою осіб (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України) та в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб (п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Сьогодні, 4 червня, суд обрав запобіжні заходи обом підозрюваним у вигляді тримання під вартою до 30 липня без альтернативи внесення застав.