У Львові чиновники мерії відтепер будуть спілкуватись з відвідувачами у спеціально обладнаних кімнатах / Фото УНІАН

На виконкомі Львівської міськради сьогодні, 5 червня, прийняли рішення про те, що відвідувачі тепер будуть спілкуватися з чиновниками у спеціально обладнаних кабінетах з відеонаглядом.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Львівської міської ради.

Читайте такожВежу львівської Ратуші закрили для туристів

Відео дня

Як зазначається у повідомленні, сьогодні виконавчий комітет прийняв рішення «Про організацію проведення зустрічей з відвідувачами керівників виконавчих органів Львівської міської ради та їх структурних підрозділів».

«Цим рішенням ми виключаємо можливість спілкування мешканців у кабінетах чиновників. Є спеціально обладнані кабінети, де є відеонагляд, аудіонагляд, і в цих кабінетах будуть відбуватися зустрічі з мешканцями. Щоб все можна було потім переглянути, в разі чого — надати для правоохоронних органів», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Він також додав, що дане рішення прийнято, щоб унеможливити корупцію.

«Треба унеможливлювати корупцію. Кабінет — це місце для поточної роботи, де проводяться наради, робочі процеси, а прийом людей має відбуватися виключно у спеціально обладнаних кабінетах», — зазначив міський голова Львова.

Як розповіла директор міського департаменту адміністративних послуг Валентина Бартошик, цим рішенням передбачається, що зустрічі з мешканцями в мерії відбуватимуться у спеціально обладнаних кабінетах з відеофіксацією.

«Рішення передбачає створення належних умов для роботи з відвідувачами. Ми визначаємо приміщення в будівлі Ратуші для того, щоб можна було проводити такі зустрічі, та зобов’язуємо управління безпеки міста облаштувати відеоспостереження в тих кабінетах, де воно ще не облаштоване. Ми не обмежуємо, а впорядковуємо, тому що спілкування посадовців з громадянами регулюється чинним законодавством. Тому в цьому випадку, якщо ця зустріч ініціюється посадовцями, є приміщення, де можна це зробити відкрито і прозоро», — пояснила Бартошик.

Як зазначила у коментарі УНІАН керівник прес-служби Львівської міської ради Христина Процак, рішення вступить у дію після того, як його підпише міський голова.

Як стало відомо з джерел у міській раді Львова, дане рішення було прийняте з огляду на останні події, які відбулися у приміщенні Львівської міської ради коли десятки активістів увірвали в будівлю і вчинили побиття працівників та погром.

29 травня у Львові кілька десятків молодих людей, які назвали себе активістами різних громадських організацій, увірвалися до будівлі Львівської міської ради, виламавши двері. Після цього вони розійшлися по поверхах будівлі міськради, намагалися виламати двері в кабінет мера Львова Андрія Садового, а також його заступника, однак їм цього не вдалося.