Рада має розглянути низку питань на своєму засіданні / фото УНІАН

У четвер, 6 червня, Верховна Рада розгляне проекти постанов про звільнення міністра закордонних справ Павла Клімкіна, міністра оборони Степана Полторака і глави Служби безпеки України Василя Грицака.

Як повідомляє ZN.ua, нардепи також продовжать розгляд законопроекту про Тимчасові слідчі комісії з положенням про імпічмент.

Читайте такожЗеленський пожартував, коментуючи "саботаж" Ради щодо закону про імпічмент (відео)

Відео дня

Серед іншого парламент планує розглянути в другому читанні проект Виборчого кодексу України, а також низку інших законопроектів.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня Зеленський вніс до Верховної Ради подання про звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ, Степана Полторака – з посади міністра оборони та Грицака - з посади голови СБУ.

5 червня комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони не підтримав проект постанови про звільнення Степана Полторака з посади міністра оборони України. 

Парламентський комітет у закордонних справах вирішив підтримати проект постанови про подання щодо звільнення глави МЗС Павла Клімкіна.

Натомість комітет ВР з питань національної безпеки та оборони вирішив передати на розсуд сесійної зали парламенту питання звільнення Василя Грицака з посади голови Служби безпеки України.