Зеленський просить ВР звільнити міністрів закордонних справ та оборони і голови СБУ / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський 30 травня вніс до Верховної Ради подання про звільнення з посад двох міністрів і голови Служби безпеки України.

Про це повідомили у прес-службі глави держави.

Читайте такожЗеленський звільнив Гелетея і призначив нового начальника УДО

Відео дня

«Глава держави звернувся до парламенту щодо звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ України, Степана Полторака – з посади міністра оборони України. Третє подання стосується звільнення Василя Грицака з посади голови Служби безпеки України», - йдеться у повідомленні.

У поданнях зазначається, що президент діє на підставі Конституції та відповідних законів України. Президент України наполягає на невідкладному розгляді парламентом цих питань, наголосили у прес-службі.

Крім того, зазначається, що в Адміністрації президента України готують матеріали щодо звільнення Юрія Луценка з посади генерального прокурора України.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня, у день інавгурації, президент України Володимир Зеленський закликав Верховну Раду звільнити з посад глав Служби безпеки, Генеральної прокуратури та Міністерства оборони.

Раніше, 17 травня, міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що написав заяву про відставку з посади і має намір направити її до ВР і президента.