Андрій Парубій / REUTERS

Заборона українським військовим стріляти у відповідь - "це шлях не до миру, це шлях до капітуляції", наголошує голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на засіданні парламенту.

Парубій заявив, що з тривогою сприйняв доручення президента Володимира Зеленського оголосити ініціативу про те, щоб українські військовослужбовці не відкривали вогонь у відповідь на атаки російського агресора.

Відео дня

Як сказав Парубій, "коли наші військовослужбовці не відповідають на вогонь агресора, то наших загиблих стає все більше".

Читайте такожНа переговорах у Мінську Україну сьогодні представлять Кучма і Лутковська (оновлено)

"І я хочу повідомити новообраному президенту Зеленському, що заборона стріляти у відповідь - це шлях не до миру, це шлях до капітуляції", - зауважив голова ВР.

"І ми не дозволимо капітуляції українців перед російським агресором", - наголосив Парубій.

За його словами, Зеленський повинен "скоригувати свою позицію і мати повагу до українських воїнів, які, ризикуючи своїм життям, кожного дня захищають українську незалежність. Капітуляції ми не допустимо".

Як повідомляв УНІАН, 5 червня на засіданні у Мінську Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на Донбасі домовилась про новий механізм припинення вогню.

За повідомленням прес-служби Зеленського, голова української делегації у ТКГ, екс-президент Леонід Кучма заявив, що однією з домовленостей стало зазначення не лише часу початку "режиму тиші", а й механізму його запровадження.