ПАРЄ зняла санкції з Росії / фото УНІАН

Перший віце-спікер Верховної Ради та член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко заявила, що ті 118 політиків, які голосували за повернення Росії в ПАРЄ, тепер "несуть відповідальність за вбивства українців на Донбасі і в Криму, за знущання над політв'язнями".

Так вона прокоментувала голосування Парламентської асмаблеї Ради Європи про зміну санкційного режиму щодо РФ, передає УП.

За її словами, голосування в Парламентській Асамблеї Ради Європи за повернення російської делегації були очікуваними.

Відео дня

"118 депутатів цієї організації проголосували за те, щоб РФ платила внески і не виконувала жодної резолюції ПАРЄ. Гроші для них виявилися набагато важливіші, ніж принципи", - заявила Геращенко.

Читайте такожУкраїні нічого робити в ПАРЄ, якщо права РФ будуть відновлені - Ар'єв

"Тепер ці 118 європейських політиків несуть відповідальність за вбивства українців на Донбасі і в Криму, за знущання над політв'язнями. "Символічно, що цю страшну резолюцію Рада Європи прийняла 25 червня - в той день, коли російська сторона мала обов'язково звільнити наших моряків, саме місяць давався Трибуналом на звільнення бранців Кремля. Цього не відбулося", - наголосила вона.

Крім цього, Геращенко подякувала тим 62 політикам, які проголосували "проти цієї ганьби". За її словами - це "вся українська делегація, наші колеги з Британії, Грузії, країн Балтії".

Як повідомляв УНІАН, у ніч проти 25 червня в Парламентській асамблеї Ради Європи дозволили делегації Російської Федерації повернутися в сесійну залу Асамблеї з відновленням усіх прав без виконання жодних умов, які стосуються відновлення територіальної цілісності і суверенітету України, в тому числі припинення окупації Криму та окремих частин Донбасу.

“За” відповідну резолюції проголосувало 118 парламентарів, “проти” проголосувало 62, і ще 10 утрималося.

Таким чином запроваджені раніше санкції проти делегації РФ знімаються.