Невідомі напали на нього і спричинили тяжкі тілесні ушкодження / фото Олена Сердюк/Facebook

На Сумщині за фактом нападу на екс-мера Конотопа Артема Семеніхіна поліція розпочала кримінальне провадження.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Сумській області, подія сталася сьогодні, 27 червня, близько першої години ночі, коли чоловік повертався до дому.

"Невідомі напали на нього і спричинили тяжкі тілесні ушкодження. Потерпілого доставили до лікарні. Зараз він знаходиться в реанімаційному відділенні", – наголошується у повідомленні.

Відео дня

Читайте також"Геть, сепарська мерзото!": мер Конотопа вигнав людей Медведчука з міста (фото, відео)

Для з’ясування обставин на місце події негайно виїхали керівництво ГУ НП області, міського відділу поліції, посилена слідчо-оперативна група, криміналістична лабораторія Слідчого управління ГУ НП області, кінологічна служба.

Поліцейські кваліфікували подію як "замах на вбивство" і вже відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 КК України.

"Більш детальна інформація буде надана сьогодні начальником ГУ НП області під час проведення брифінгу. Час проведення брифінгу буде повідомлено додатково", – йдеться у повідомленні.

Тим часом фото закривавленого Семеніхіна в лікарні розмістила на своїй сторінці у Facebook депутат Сумської обласної ради Олена Сердюк, яка зазначила, що підозрює у нападі народного депутата України Ігоря Молотка.

"Сьогодні о 01:00 скоєно замах на вбивство Артема Семеніхіна! Учора стало всім відомо, що Артем Семеніхін зареєстрований кандидатом у народні депутати по 160 округу. Поки що нардеп Ігор Молоток не знайшов іншого методу боротьби зі своїм опонентом, як "замовити" його! Офіційно звертаюсь до начальника Нацполіції області Миколи Лушпієнка взяти контроль над цим злочином, знайти нападників, а головне – замовника!", – написала Сердюк.

Як йдеться на офіційному сайті Центральної виборчої комісії, Семеніхін 25 червня зареєстрований кандидатом у нардепи по одномандатному виборчому округу №160 як самовисуванець.

"Семеніхін Артем Юрійович, народився 9 квiтня 1982 року в місті Конотоп Сумської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, офіцер-психолог, 92 ОМБр Збройних Сил України, безпартійний, проживає в місті Конотоп Сумської області, судимість відсутня, самовисування", – повідомляються на сайті ЦВК.

Як повідомляв УНІАН, Семеніхін – колишній Конотопський міський голова.