Ілюстрація / REUTERS

Серед основних тем саміту Україна-ЄС 8 липня в Києві – виконання Мінських угод, ситуація в Азовському морі та додаткові заходи з підтримки цього регіону, надання російського громадянства українцям на тимчасово окупованій території Донбасу та майбутні пріоритети у відносинах між Україною та ЄС.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Європейської Ради.

Зазначається, що на майбутньому саміті представники Євросоюзу підтвердять свою підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та виконанню Мінських угод.

Відео дня

«На порядку денному - ситуація в Азовському морі та додаткові заходи підтримки регіону», - йдеться в повідомленні.

Крім того вказується, що учасники саміту засудять надання російського громадянства українцям на тимчасово окупованій території Донбасу.

Читайте такожСаміт Україна-ЄС визначить пріоритети відносин на майбутні роки - Туск

Також лідери ЄС та України обміняються думками щодо майбутніх пріоритетів у відносинах між Україною та ЄС. Вони розглянуть наступні кроки у виконанні Угоди про асоціацію.

«Лідери розглянуть прогрес в українській програмі реформ, особливо в боротьбі з корупцією, і підтримку ЄС цього процесу. Реформи в енергетичному секторі, верховенства права також знаходяться на порядку денному», - зазначали в європейській інституції.

Згідно з програмою, розміщеною на сайті Європейської Ради, лідери ЄС та України зустрінуться 8 липня о 14:00, о 14.40 розпочнеться пленарна сесія саміту. Очікується також, що прес-конференція президентів почнеться о 16:15.

Як повідомляв УНІАН, 4 червня у рамках робочого візиту до інституцій ЄС і НАТО президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером. У прес-службі глави держави за підсумками зустрічі повідомили, що сторони висловили зацікавленість у проведенні 8 липня 21-го саміту Україна-ЄС.