На Погоджувальній раді відбулася словесна перепалка між Юлією Тимошенко та Іриною Геращенко щодо інформаційної безпеки України / photo by Alexander Prokopenko

На Погоджувальній раді відбулася словесна перепалка між Юлією Тимошенко та Іриною Геращенко щодо інформаційної безпеки України.

Як передає кореспондент УНІАН, на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту, лідер фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко зазначила, говорячи про анонсування телемосту із Росією на NewsOne, що треба “не заламувати руки”, а ухвалювати рішення на РНБО, яка “слава богу, повністю контролюється новим президентом” і Нацрада з питань телебачення і радіомовлення, яка “повністю контролюється Петром Порошенком”.

Тимошенко підкреслила: “Не треба розповідати, що це якась новина, незрозуміла для нас історія влаштування телемостів — цей телеміст Петро Порошенко будував 5 років і зараз по цьому телемосту готуються робити дуже сильну інформаційну атаку на Україну”. Вона підкреслила, що необхідно “не причитати, а негайно зупиняти”.

Відео дня

Читайте такожКремль прокоментував пропозицію Зеленського Путіну про переговори щодо України

У відповідь перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко звинуватила Тимошенко, що вона ходить на проросійські канали NewsOne і “112”. При цьому наголосила, що сама вона “в чорних списках цих телеканалів і жодного разу запрошення мені туди не приходили на ефіри, і це знак якості”.

“А тут сидять ті, хто розповідає досі про Порошенка, а самі весь минулий тиждень провели в ефірі цих телеканалів - лідери і лідерки деяких фракцій, які не вилазять з цих каналів, але тут розповідають, як нам треба жити”. Після цих слів Тимошенка почала їй щось кричати у відповідь, але та попросила не перебивати і додала, що Тимошенко має не словом, а ділом продемонструвати свою позицію і не ходити на ці телеканали. Геращенко підкреслила: “Доведіть не словом, а ділом, що для вас щось означають цінності — не ходіть на ці телеканали шановні колеги, які сидять там роками і роблять вигляд, що в нас і досі президент Порошенко. Нагадаю, що в нас президент Зеленський зараз, і не удавайте, що Зеленський сторожить кабінет Порошенка”.

Вона також наголосила, що крім бойкоту каналів має бути і реакція, зокрема Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. “Вони не мають права займати знову імпотентну позицію”, - наголосила Геращенко.