Суд визнав Труханова невинним / фото УНІАН

Малинівський районний суд Одеси виніс виправдувальний вирок щодо всіх фігурантів справи про купівлю будівлі колишнього заводу «Краян», у тому числі стосовно мера міста Геннадія Труханова.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні в райсуді продовжилося оголошення вироку міському голові та іншим особам, які обвинувачуються у заволодінні коштами місцевого бюджету при купівлі будівлі колишнього заводу.

Читайте такожПраворуч Труханового: суд під час зачитування вироку міру Одеси "замінували"

Відео дня

Суд заявив, що не встановлено порушень, які свідчили б про те, що посадові особи завдали бюджету збитків, а прокуратура не довела вину фігурантів.

Також суд визнав неприпустимими ряд доказів, представлених стороною обвинувачення, зокрема, експертизу оцінки будівлі тощо. Неправомірним визнано повідомлення про підозру Трухановому й іншим фігурантам, зроблену, на думку суду, слідчим, який не уповноважений цього робити.

Суд також постановив повернути заставу, що її деякі фігуранти справи вносили як альтернативу тримання в СІЗО, і скасував раніше накладений арешт майна, зокрема й мера міста.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не були присутні в суді під час оголошення вироку.

Читайте такожНАБУ завершило розслідування у справі про недостовірні декларації Труханового

Як повідомляв УНІАН, Труханов й інші посадові особи звинувачуються в заволодінні коштами міського бюджету під час купівлі міськрадою за свідомо завищеною вартістю будівлі, яка раніше входила в цілісний майновий комплекс збанкрутілого заводу «Краян».

У вересні 2016 року Одеська міськрада придбала за 185 млн грн будівлю заводу у приватної компанії, яка на початку того ж року заплатила за цей комплекс на аукціоні 11,5 млн грн.

14 листопада 2018 року Малиновський райсуд Одеси почав розглядати справу по суті.

На лаві підсудних - Труханов, віце-мер Павло Вугельман, голова постійної комісії з комунальної власності міськради Василь Шкрябай, голова муніципального департаменту комунальної власності Олексій Спектор і його заступник Володимир Радіонов, директора ТОВ «Девелопмент еліт» (продавець адмінбудівлі) Петро Загодиренко, ТОВ «Valton Group» Ігор Кравченко і підприємства «Брокбізнесконсалт» (оцінювач) Галина Богданова.

Читайте такожХолодницький погодив нове обвинувачення у справі Труханова, суму збитків зменшено вдвічі

У квітні 2019 року керівник САП Назар Холодницький заявив про необхідність узгодження нового обвинувального акту. Після його погодження стало відомо про зміну суми коштів міського бюджету, якою співучасники заволоділи, - вона зменшена із 185 млн грн майже до 92,66 млн грн.

25 червня прокуратура попросила суд призначити Труханову покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 27 червня були завершені дебати і суд пішов у дорадчу кімнату. 4 липня суд почав оголошувати вирок у цій справі.