Президент України Володимир Зеленський / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський подискутував з мером Борисполя Анатолієм Федорчуком щодо очистки озер в місті.

Як передає кореспондент УНІАН, дискусія розгорнулася у приміщенні Бориспільської міської ради під час зустрічі з активом Київської області.

Зеленський сказав: «Мені на вході якась людина дала перелік питань, на які, якщо можна, мер (Борисполя – УНІАН), щоб ви відповіли . Написано: «Чому в минулому році витрачено 17 млн гривень на очистку озер в Борисполі, а по факту в деяких озерах на дні майже метр… не хочу читати, що там написано… метр фекалій».

Відео дня

Міський голова Борисполя відповів: «Справа в тому, що, на жаль, культура наших людей низька. Ми почистили озеро, а окремі індивідууми…»

Читайте також"Це мичання вже отут стоїть": Зеленський закликав керівників чотирьох обласних митниць написати заяви про звільнення

Зеленський його перервав: «…тобто вони метр «нагадили», ви хочете сказати? Вони люди в нас нормальні».

Федорчук запевнив: «Є і такі приклади». Зеленський сміючись сказав: «Ви що знущаєтесь?».

У свою чергу Федорчук розповів: «Вони вночі займаються і так далі… це про культуру наших людей говорить. Ми дуже багато грошей вклали у створення зон відпочинку».

Президент відзначив: «Я такого ще не чув. Люди винні, що ми не почистили (озера – УНІАН)».

Федорчук продовжив: «Коли ми запросили туди водолазів – вони відмовилися туди спускатися, це я розказую реалії».

Зеленський зауважив: «Це ще хтось з міністрів, я пам’ятаю, я ще не був президентом, сказав, що у нас люди дуже багато їдять (міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі одного з українських телеканалів в серпні 2017 року заявив, що українці витрачають на їжу 50% від доходів через те, що багато їдять), а у вас зворотня ситуація – вони дуже багато…».

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з активом Київської області вигнав із приміщення секретаря Бориспільської міської ради Ярослава Годунка.