Луценка викликають на допит 15 липня / фото УНІАН

Генерального прокурора Юрія Луценка викликали на допит у Національне антикорупційне бюро України у справі Івана Бубенчика.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган.

"Генеральний прокурор Юрій Луценко викликається на допит до НАБУ з приводу прийняття ним процесуального рішення про передачу резонансного кримінального провадження відносно учасника Євромайдану Бубенчика (УНІАН: з-під контролю Управління спецрозслідувань ГПУ під керівництвом Сергія Горбатюка) складу прокурорів на чолі із куруючим заступником генпрокурора Анжелою Стрижевською. Нагадаю, що приводом для такого рішення у квітні минулого року стали заяви учасників Революції гідності та публікації ряду ЗМІ щодо упередженої кваліфікації дій Бубенчика під час подій січня-лютого 2014 року. Генеральний прокурор викликається на допит у якості свідка у кримінальному провадженні, порушеному за заявою адвоката потерпілих", - сказано у дописі.

Відео дня

Читайте такожНАБУ і СБУ проводять обшук у фонді держмайна в Києві

Провадження зареєстроване за ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб).

facebook.com/LarysaSargan

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня 2018 року в Генпрокуратурі заявили про вручення підозри Бубенчику.

Йому інкримінували вчинення злочинів за трьома статтями Кримінального кодексу України: п.п. 1, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу або військовослужбовця).

Бубенчика підозрювали у вчиненні 20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності у Києві вбивств працівника правоохоронного органу та військовослужбовця внутрішніх військ, а також у замаху на вбивство військовослужбовця у зв’язку з їх діяльністю щодо охорони громадського порядку.

5 квітня Бубенчику і його захисникам вручили нову підозру, з якої вилучено пункт про умисне вбивство.

17 травня 2018 року Печерський райсуд Києва обрав Бубенчику запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Суд визначив поручителями народних депутатів Андрія Денисенка та Олега Петренка.