Зеленський ввів до складу РНБО голів Служби зовнішньої розвідки та Держфінмоніторингу / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський увів до складу РНБО голів Служби зовнішньої розвідки і Держфінмоніторингу Владислава Бухарєва та Ігоря Черкаського і затвердив у цьому органі керівника президентського офісу Андрія Богдана і двох його заступників - Вадима Пристайка та Руслана Рябошапку.

Відповідний указ № 520/2019 «Про зміни у складі Ради національної безпеки і оборони України» розміщений на сайті глави держави.

Читайте такожУ РНБО оцінили ймовірність зустрічі Зеленського та Путіна

Відео дня

Згідно з документом, президент увів до персонального складу РНБО голову Служби зовнішньої розвідки Бухарєва та голову Державної служби фінансового моніторингу України Черкаського.

Також Зеленський затвердив у персональному складі РНБО керівника Офісу президента Богдана і заступників керівника Офісу президента Пристайка та Рябошапку.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня Зеленський указом № 340/2019 змінив персональний склад РНБО. Згідно з документом, головою РНБО є президент Зеленський.

Президент увів до складу РНБО першого заступника голови Служби безпеки України - начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки України Івана Баканова, а також Богдана і секретаря РНБО Олександра Данилюка.

Крім того, до РНБО увійшли міністр фінансів Оксана Маркарова, заступники глави тодішньої Адміністрації президента Пристайко та Рябошапка і начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак.

Відповідно до указу, зі складу РНБО були виведені Ігор Райнін, Олександр Турчинов, Віктор Муженко та Юрій Стець.