Після виборів НАЗК може отримати нового керівника / nazk.gov.ua

Заступник керівника Офісу президента України Руслан Рябошапка сподівається на оновлення керівництва Національного агентства з питань запобігання корупції через два місяці.

Читайте такожНАЗК склало протокол про корупцію керівника секретаріату ВРП Пушкара

Як передає кореспондент УНІАН, про це Рябошапка повідомив під час засідання Національної ради з питань антикорупційної політики в Києві.

Відео дня

«Ми втратили голову Національного агентства з питань запобігання корупції. Мабуть, він, враховуючи, вашу (президента – УНІАН) жорстку риторику, вирішив не ризикувати і написав листа, що сьогодні не прийде (на засідання Національної ради з питань антикорупційної політики - УНІАН)», - сказав він.

Рябошапка додав, що проект закону щодо реформування НАЗК вже розроблено.

«Я думаю, що через два місяці у нас точно буде інший голова НАЗК. На виконання вашого (президента) доручення відповідний законопроект вже розроблений, і ми просто чекаємо, коли почне працювати новий парламент для того, щоб нарешті розпочало працювати НАЗК», - додав Рябошапка.

Як повідомляв УНІАН, у січні поточного року Transparency International Україна рекомендувала владі «перезапустити» НАЗК.

На думку експертів антикорупційної організації, Верховна Рада має ухвалити закон, що дозволить сформувати новий персональний склад Нацагентства із запобігання корупції. Участь в цьому процесі повинні брати міжнародні незалежні експерти. Нова модель роботи НАЗК повинна бути позбавлена принципу колегіальності в управлінні, як неефективного.

Крім того, експерти Transparency International Україна вважають, що необхідно запровадити зовнішній аудит діяльності НАЗК, а також належну автоматичну перевірку декларацій та моніторинг рівня життя декларантів.