Мосійчук відповів на закиди пропагандистів / фото УНІАН

Російські ЗМІ стверджують, що народний депутат Ігор Мосійчук "катував" затриманих у "секретній в’язниці" СБУ в Маріуполі у 2014 році, а сам депутат спростовує ці звинувачення.

Зокрема пропагандисти РІА "Новости" заявили, що "відшукали" одного з нібито колишніх в'язнів "секретної в’язниці" СБУ Кирила Філічкіна. Він стверджує, що Мосійчук "його катував". Нібито екс-засуджений розповів, що допит йому влаштували навесні 2014 року, однак, за офіційними даними, його затримали того ж року у серпні.

Читайте такожВдарив тростиною по лобі: ЗМІ повідомили про бійку Мосійчука з Ляшком

Відео дня

Російські пропагандисти розповіли про ще одного "колишнього ув'язненого" Михайла Шубіна, який "назвав місця поховань загиблих ув'язнених секретної в'язниці в Маріуполі".

Своєю чергою Мосійчук у коментарі УНІАН спростував усі звинувачення. "Я взагалі нікого в житті не катував, навіть кота не образив", - запевняє депутат.

За словами Мосійчука, у в’язниці СБУ в Маріуполі він ніколи не був, а всі затримані, які при ньому як тодішньому заступнику командира батальйону "Азов" давали покази, робили це добровільно. "Якщо під час затримання вони були десь кимось поранені, я вибачаюся, але в затриманні участі не брав особисто", - зауважив Мосійчук.

"Я здогадуюсь, що це за персонаж (Шубін – УНІАН), його нещодавно поміняли. Він намагався українського кота на російську територію забрати і розказував, що по дорозі з Маріуполя у Київ я його "різав". Тепер, виявляється, що я його "різав" у в’язниці СБУ у Маріуполі. Якби я будь-кого різав, то я б його зарізав, але катувати і знущатись – це не мої правила", - наголосив Мосійчук.