РосЗМІ придумали новий фейк, героєм якого став Мосійчук / фото УНІАН

Російські ЗМІ згенерували новий фейк — цього разу про нібито секретну в'язницю СБУ в Маріуполі й тортури в ній, які проводив, за словами їхнього "джерела", сам український нардеп Ігор Мосійчук.

Читайте такожМосійчук знімається з виборів та заявляє, що його намагалися підкупити люди Кононенка (відео)

Пропагандисти РІА "Новости" навіть "відшукали" одного з нібито колишніх в'язнів цього "закладу" - Кирила Філічкіна.

Відео дня

Він стверджує, що депутат Ігор Мосійчук "його катував". Нібито екс-засуджений розповів, що допит йому влаштували навесні 2014 року, однак, за офіційними даними, його затримали в тому ж році у серпні.

Російські пропагандисти розповіли про ще одного "колишнього ув'язненого" - Михайла Шубіна, той "назвав місця поховань загиблих ув'язнених секретної в'язниці в Маріуполі".

Нагадаємо, 8 вересня 2015 року глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін повідомив, що екс-прем'єр України Арсеній Яценюк у середині 1990-х років воював проти Збройних сил РФ у складі "карального загону" в Чечні. Слід зауважити, що в 90-х роках Яценюк закінчив школу й навчався на юридичному факультеті Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Яценюк назвав звинувачення клінічним діагнозом російської влади. Потім суд РФ прийняв рішення про заочний арешт українського політика.