Моніторингову місію ООН з прав людини в Україні очолила Матільда Богнер / фото УНІАН

Моніторингову місію Організації Об'єднаних Націй з прав людини в Україні очолила Матільда Богнер, замінивши на цій посаді Фіону Фрейзер.

Як ідеться у повідомленні на сайті Міністерства закордонних справ України, заступник міністра Сергій Кислиця прийняв Богнер у зв'язку з початком її роботи в Україні.

Він привітав її з призначенням та запевнив у підтримці українською стороною діяльності місії.

Відео дня

Читайте такожУ місії ООН з прав людини радять українській владі розробити закон про захист мов національних меншин

Сторони обговорили низку питань співпраці між урядом України та Управлінням верховного комісара ООН з прав людини та обмінялися думками щодо шляхів поглиблення такої взаємодії як на рівні штаб-квартири УВКПЛ ООН у Женеві, так і з Моніторинговою місією ООН, яка працює в нашій державі з весни 2014 року.

Окрему увагу в ході зустрічі було приділено моніторингу ситуації в галузі прав людини на окупованих Росією територіях України та необхідності забезпечення безперешкодного і повного доступу співробітників місії до цих територій.

Богнер наголосила на готовності місії й надалі надавати практичне сприяння і всебічну допомогу Україні в галузі прав людини, особливо враховуючи важливість захисту прав осіб, що постраждали внаслідок збройного конфлікту.

Раніше УНІАН повідомляв, що в місії ООН в Україні констатують відсутність прогресу у притягненні до відповідальності винних за вбивства під час Революції гідності на Майдані Незалежності у Києві та 2 травня 2014 року в Одесі.