Голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер / фото УНІАН

В Організації Об'єднаних Націй констатують відсутність прогресу у притягненні до відповідальності винних за вбивства під час Революції гідності на Майдані Незалежності у Києві та 2 травня 2014 року в Одесі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер повідомила сьогодні на брифінгу у Києві.

Читайте такожКрокодилячі вибачення генпрокурора

Відео дня

Вона нагадала, що пройшло п'ять років з часу вбивства людей на Майдані Незалежності у Києві взимку 2014 року, а також насильницької загибелі людей в Одесі 2 травня того ж року.

"Розслідування і судові процеси були затяжними і неефективними. Хоча ми визнаємо певний прогрес у розслідуваннях, які проводяться Генеральною прокуратурою, все ще немає жодної відповідальності за 98 вбивств на Майдані та 48 вбивств і насильницьких смертей в Одесі", - наголосила Фрейзер.

Нагадаємо, у лютому цього року в Організації Об'єднаних Націй закликали українську владу забезпечити ефективне, незалежне і неупереджене розслідування вбивств під час протестів на Майдані у 2013-2014 роках. Також в ООН окреслили обставини, що перешкоджають притягненню винних до відповідальності.