Стала відома причина сьогоднішнього візиту Порошенка до ДБР / фото УНІАН

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба повідомив причину сьогоднішнього візиту до нього екс-президента України Петра Порошенка.

Читайте такожКличка викликали на допит у ДБР

Відео дня

У своєму Telegram-каналі Труба написав: "До мене несподівано завітав Петро Порошенко - цей факт вже відомий ЗМІ. Екс-президент звернувся з проханням у зв’язку з довгостроковою відпусткою провести його допит сьогодні, а не 25 липня, як це було визнано слідчим”.

У зв’язку з цим директор ДБР зробив кілька заяв.

По-перше, за словами Труби, "якщо говоримо про правовий аспект, вирішення цього питання, то адвокати мали можливість зв’язатися зі слідчим та з ним напряму узгодити перенесення дати допиту. Для цього не потрібно приходити до директора ДБР".

По-друге, як зауважив директор ДБР, "я поважаю своїх слідчих - їхній час та професіоналізм. На кожного слідчого у нас більше 35 проваджень. Я не буду втручатися в хід судового розслідування та вказувати, коли кого допитувати".

По-третє, написав Труба: "Я поважаю час слідчих: ми з розумінням поставилися до завантаженості екс-президента під час виборчої кампанії. Я сподіваюся, що так само з повагою він поставиться до роботи наших слідчих та прийде завтра на допит".

Як повідомляв УНІАН, 23 травня Труба заявив, що в Бюро вивчають заяву екс-заступника глави адміністрації колишнього президента Віктора Януковича Андрія Портнова про вчинення Порошенком економічних злочинів, пов'язаних із заводом "Кузня на Рибальському".

11 липня прес-секретар ДБР Анжеліка Іванова повідомила, що Порошенко 17 липня викликають на допит у ГБР.

17 липня екс-президент не з'явився на допит у ДБР як свідок у справі про можливе ухилення від сплати податків і нібито відмивання злочинних доходів при купівлі-продажу заводу "Кузня на Рибальському".

Пізніше Труба повідомив, що адвокати Порошенка зв'язалися з ДБР і пояснили, що екс-президент не зміг прийти на допит у зв'язку з участю у виборчій кампанії.

Сьогодні, 24 липня, Порошенко відвідав Державне бюро розслідувань. У прес-службі ДБР кореспонденту УНІАН спростували поширену у ЗМІ інформацію про те, що Порошенко був у бюро на допиті.