Італійська сторона в комюніке за результатами телефонної розмови прем'єр-міністра Італії Джузеппе Конте з українським президентом Володимиром Зеленським не згадала, що сторони обговорювали засудженого в Італії українського нацгвардійця Віталія Марківа. Комюніке було опубліковано 24 липня.

Читайте такожПідготовка зустрічі Зеленського та Джонсона почнеться після Brexit - посол України

У повідомленні зазначено, що Конте привітав Зеленського з успіхом його партії на парламентських виборах в Україні і запевнив президента України в підтримці територіальної цілісності і суверенітету України, а також виступив за повну реалізацію Мінських угод.

"Прем'єр-міністр, зокрема, високо оцінив заяви президента Зеленського на користь відновлення діалогу, який міг би створити умови для врегулювання конфлікту в східних регіонах України", - йдеться в комюніке.

Також Конте висловив надію, що в найближчі місяці вдасться зміцнити торговельно-економічне співробітництво між Римом і Києвом.

За підсумками розмови Зеленського з Конте Офіс президента України повідомив, що лідери обговорили справу Марківа. Зеленський запропонував правову допомогу України і висловив стурбованість невиправдано жорстким рішенням суду, йдеться в повідомленні.