Марківа засудили до 24 років ув'язнення / фото radiosvoboda.org

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з головою Ради міністрів Італійської Республіки Джузеппе Конте.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зеленський подякував Італії за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, відзначивши важливість збереження режиму санкцій щодо РФ як дієвого механізму забезпечення виконання Москвою Мінських домовленостей.

Відео дня

Читайте такожУкраїнський дипломат: немає жодних сумнівів у причетності РФ до вироку Марківу в Італії

Конте привітав Зеленського з переконливою перемогою на позачергових парламентських виборах.

Зазначається, що співрозмовники обговорили розвиток торговельно-економічних відносин двох країн та міжлюдських контактів. Президент переказав запрошення президенту Італійської Республіки відвідати Україну з візитом.

Також обговорювався нещодавній вирок суду м. Павії громадянину України Віталію Марківу за звинуваченням у вбивстві італійського журналіста Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році.

Зеленський запропонував правову допомогу України у проведенні ґрунтовної спільної експертизи обставин смерті Роккеллі. Він висловив стурбованість невиправдано жорстким рішенням суду та підкреслив важливість неупередженого розгляду цієї справи італійським Апеляційним судом.

Як повідомляв УНІАН, суд італійського міста Павія визнав винним нацгвардійця Віталія Марківа, якого звинуватили в причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Рокеллі на Донбасі у 2014 році. Марківа засудили до 24 років ув'язнення.

Президент Володимир Зеленський доручив МЗС і Генпрокуратурі терміново зайнятися питанням повернення на батьківщину Віталія Марківа.