Порошенко прокоментував посилення Медведчука / фото УНІАН

Колишній президент Петро Порошенко заявив, що в період його президентства голова політради "Опозиційної платформи", кум Путіна Віктор Медведчук не мав такого великого впливу, який має зараз.

Читайте також"Я винен": Порошенко визнав свої помилки на посту президента

Таку заяву він зробив в інтерв’ю «Українській правді», відповідаючи на питання журналістів. Зокрема, Порошенко прокоментував результати виборів в Раду, де Медведчук тепер матиме представництво у 13%.

Відео дня

«При Порошенку він [Медведчук] цього не мав. При Порошенку він навіть не балотувався! При Порошенку він навіть не намагався забезпечити такий вплив на інформаційні канали!», - наголосив екс-президент.

Журналісти, у відповідь, вказали, що саме в період перебування Порошенка на посаді президента Медведчук придбав канали «112» та «NewsOne».

«А кому належав 112? У кого він його придбав? Може я якось заплутався? Можна я вам розкажу, кому належав 112, якщо ви не знаєте? Я маю певні підстави стверджувати, що власник 112 не змінився. Незалежно від того, чи він оформлювався на якогось німця, чи на іншу людину він належить зараз кому? Путіну де-факто. І рішення приймає хто? Путін, якщо ви не знали. І раніше рішення приймав Путін», - відповів колишній президент.

На питання, чому він не міг протидіяти Медведчуку, Порошенко відповів: «А чому я не міг протидіяти? Медведчук при мені голову не міг підняти! Вибачте, будь ласка…».

Порошенко зазначив, що саме після виборів оточення Медведчука придбало канал «ЗІК».

«От тут це відбулося вже після президентських виборів. Перехід права власності каналу, який має вплив на Західну Україну і достатньо серйозний. Кому? Путіну. Медведчука немає, є Путін. А Медведчук є його представником. І при Порошенку Медведчук 13% не набирав. А зараз набрав. При моєму президентстві він не набирав», – вказав він.

Екс-президент також прокоментував розслідування «Української правди» про ситуацію на ринку скрапленого газу, де не без підтримки СБУ закріпився Медведчук.

За словами Порошенка, жодних інтересів або позицій на ринку скрапленого газу у нього немає.

Раніше повідомлялось, що перше засідання Ради IX скликання відкриє нардеп-однопартієць кума Путіна.