74-річну Інесу Кадирову тиждень тому затримали в аеропорту "Бориспіль" / скріншот

Солом'янський райсуд обрав запобіжний захід для Інеси Кадирової - матері нардепа-втікача Олександра Онищенка.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Суд зобов’язав матір нардепа не виїжджати з Києва і співпрацювати зі слідством.

74-річну Інесу Кадирову тиждень тому затримали в аеропорту "Бориспіль", коли жінка прилетіла з Іспанії, де прожила останні декілька років.

Читайте такожУ "Борисполі" затримали матір нардепа-втікача Онищенка

Про своє повернення вона повідомила правоохоронців заздалегідь. Однак, наступного дня через погане самопочуття жінки запобіжний захід обрати не змогли.

За даними слідства, на неї записано майно компанії її сина. Тож підозрюють, що жінка може бути причетна до так званих газових схем Онищенка. Йдеться про можливі махінації з державним газом, який продавали за заниженими цінами своїм фірмам, а потім – за завищеними кінцевим покупцям.

«Мені за своє прожите життя нічого не соромно. Ні перед ким: ні перед дітьми, ні перед онуками. Що стосується газу, я в цьому нічого не розумію, ні в чому не розбираюся, і ніколи не сунула туди ніс.

Нагадаємо, детективи НАБУ в грудні 2015 року розпочали досудове розслідування розкрадання коштів під час видобутку і продажу газу за договорами спільної діяльності "Укргазвидобування", у результаті якої державі завдано загальних збитків на суму близько 3 мільярдів гривень. Слідство встановило причетність до участі в скоєнні злочинів 29 осіб. З них семеро, зокрема, організатор схеми - народний депутат Олександр Онищенко, перебувають у розшуку.

Верховна Рада позбавила Онищенка депутатської недоторканності, а також проголосувала за затримання і арешт. Але до цього він, користуючись депутатською недоторканністю, виїхав з України.