Назаров також фігурує у справі щодо службової недбалості в Іловайській битві / фото УНІАН

Генерал-майор Віктор Назаров, якого суд визнав винним у загибелі українських військових у збитому озброєними терористами літаку Іл-76 і засудив до 7 років позбавлення волі, подав рапорт про звільнення зі Збройних сил.

Про це пише головний редактор видання Цензор.нет Юрій Бутусов на сторінці в Facebook.

Він нагадав, що Назаров займає посаду заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ.

Відео дня

Читайте такожЗбиття Іл-76 під Луганськом у 2014: суд не визнав загибель 49 військових наслідком агресії РФ

"Останні п'ять років він був другою за впливом людиною в ГШ ЗСУ, правою рукою начальника ГШ Віктора Муженка, перебуваючи на посаді виконувача обов'язків першого заступника начальника Генштабу", - зазначив Бутусов.

Також він зазначив, що Назаров визнаний Павлоградським судом винним у службовій недбалості, що дозволила російським диверсантам збити літак Іл-76 у Луганському аеропорту.

"Генерал подав апеляцію. За роки після винесення вироку Назаров домігся звільнення двох військових льотчиків - експертів у справі за Іл-76", - уточнив Бутусов.

За його словами, Назаров також фігурує в справі про службову недбалість в Іловайській битві, яка до суду досі не дійшла.

"Після звільнення у генерал-майора Назарова буде достатньо часу для участі в судових засіданнях", - резюмує журналіст.

Як повідомляв УНІАН, у ніч із 13 на 14 липня 2014 року при заході на посадку в Луганський аеропорт було збито транспортний літак Іл-76. На борту перебували 9 членів екіпажу і 40 військовослужбовців 25-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ. Літак повинен був доставити боєприпаси, продукти, а також підкріплення українським військовослужбовцям, які перебували в оточенні бойовиків «ЛНР» і російських військових.

27 березня 2017 року Павлоградський міський суд Дніпропетровської області визнав винним у службовій недбалості, що призвела до загибелі льотчиків і десантників, генерал-майора Віктора Назарова й призначив йому покарання у вигляді 7 років позбавлення волі. Назаров подав апеляцію, розгляд якої триває й досі. На цей момент генерал Назаров перебуває на волі.