Ангела Меркель / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський має намір сьогодні провести телефонні розмови з президентом Франції Еммануелем Макроном та федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель для узгодження зустрічі лідерів країн «нормандського формату» найближчим часом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив після наради з силовиками щодо обстрілу бойовиків, який відбувся 6 серпня в районі Павлополя на Донбасі, внаслідок якого загинули четверо українських військових.

Читайте такожЗеленський сьогодні в Туреччині зустрінеться з Ердоганом

Відео дня

«Сьогоднішній перший дзвінок був з президентом РФ, другий дзвінок у мене буде вже в Туреччині з президентом Макроном (президентом Франції Еммануелем Макроном – УНІАН)», - заявив він.

Зеленський відзначив, що після брифінгу одразу вилітає в Туреччину. «Зараз терміново будемо вилітати, якщо ще щось в нас відбудеться – то мені доведеться повернутися, і про це теж турецька сторона знає і з розумінням до цього ставиться президент Туреччини Ердоган», - зауважив він.

«Я також хочу з'єднатися найближчим часом сьогодні, якщо буде час, з пані Меркель (федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель – УНІАН), і домовитися про термінову зустріч, щоб ми більше не казали один одному, що в цьому році повинна бути зустріч в «нормандському форматі». Скільки ще людей можуть загинути в цьому році? Тому я хочу, щоб ця зустріч відбулася попри всі попередні дипломатичні домовленості найближчим часом», - додав президент.

Як повідомляв УНІАН, Зеленський провів телефонну розмову з Путіним після загибелі українських військових на Донбасі.