Джемілєв розповів про сьогоднішню зустріч із Зеленським / фото УНІАН

Лідер кримських татар Мустафа Джемілєв розповів, що на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, яка відбулася 9 серпня, вони обговорили питання створення кримськотатарської національно-територіальної автономії.

Читайте такожПрокуратура Криму підозрює обвинувача у справі Бекірова у державній зраді

У коментарі телеканалу ATR Мустафа Джемілєв зазначив, що наразі «сприятлива ситуація» для створення автономії.

Відео дня

«Ми повідомили (президенту — ред.), що робоча група закінчила роботу, і справа за тим, щоб подати (законопроект — ред.) у Верховну Раду. Зараз сприятлива ситуація в країні, велика фракція, і якщо буде воля президента, то прохідність цього законопроекту дуже перспективна. Ми побачили готовність самого президента, і якщо він зможе донести свою точку зору — за винятком деяких груп, які є в «Слузі народу», — то буде так, як скаже президент», — сказав Джемілєв.

За словами лідера кримських татар, Зеленський готовий скликати конституційну комісію, щоб розглянути підготовлені поправки до десятої глави Конституції, і вже після цього винести законопроект на розгляд Верховної Ради. Однак, додав він, говорити, чи набере цей законопроект необхідні 300 голосів, поки зарано.

Сьогодні, 9 серпня в Міжнародний день корінних народів світу, президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками кримськотатарського народу — лідером кримських татар Мустафою Джемілєвим, президентом Всесвітнього конгресу кримських татар Рефатом Чубаровим і представником президента в АРК Антоном Кориневичем.