Джемілєв вважає повернення Криму "неминучим" / фото УНІАН

Повернення Криму Україні неминуче, адже Росії не вдалося привести у керівництво Україною людей, подібних Януковичу, які погодяться з окупацією, анексією та знімуть всі санкції.

Читайте такожПутін у своєму ближньому колі вже називає помилкою окупацію Криму – Джемілєв

Таку думку в інтерв’ю «Апострофу» висловив перший голова Меджлісу та екс-уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Відео дня

«Багато в чому повернення Криму буде залежати від того, що станеться в Росії. Переважна більшість експертів кажуть, що повернення Криму можливо після зміни влади там. Адже, зважаючи на національні інтереси Російської Федерації, вторгнення в Україну, зокрема й окупація Криму, завдали великої шкоди Росії. І будь-який керівник буде думати, як вивести свою країну з ізоляції», – зазначив Джемілєв.

Другим варіантом, на його думку, може стати ймовірний розпад Російської Федерації, на зразок розпаду Радянського Союзу.

Джемілєв наголосив, що Україні в першу чергу зараз потрібно зміцнювати свою обороноздатність та зберігати стабільність, бо будь-яка дестабілізація - на руку Росії.

«За великим рахунком, Росія думала, що зможе привести у керівництво Україною людей, подібних Януковичу, які погодяться з окупацією, анексією, щоб було знято всі санкції. Але оскільки цього не сталося, і дай Бог не станеться, то повернення окупованих територій, відновлення територіальної цілісності України - це неминуче. В іншому випадку - це загроза всьому світовому правопорядку», – резюмував Джемілєв.