ГПУ проводить обшук у заступника голови МінТОТ Юрія Гримчака фото УНІАН

Співробітники Генеральної прокуратури України проводять обшуки у заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака.

Про це повідомила його дружина Юлія Гримчак на своїй сторінці в Facebook.

"Зараз проходить затримка мого чоловіка Гримчака Юрія Миколайовича генеральною прокуратурою України. У нас в домі проходить обшук", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Водночас, як повідомляє "112 Україна", на місці працюють співробітники НАБУ, операцію проводять спільно зі спецпідрозділом СБУ.

Читайте такожАфера на $30 мільйонів: Зеленський заявив про викриття ще однієї корупційної схеми в оборонці

"Нині триває також затримання помічника Юрія Гримчака - на місце затримання приїхала карета швидкої. Його затримують у справі про хабарництво. Попередньо відомо, що правоохоронці затримали його на гарячому під час отримання хабаря", - пише видання.

Про спецоперацію НАБУ і СБУ щодо затримання помічника Гримчака написав у Facebook і виконавчий директор Transparency International Ukraine Андрій Боровик.

"Відбувається чергова спільна операція СБУ (підрозділ К) і НАБУ. Затримання помічника заступника міністра з питань окупованих територій пана Гримчака на гарячому - отримання хабаря", - йдеться в повідомленні.

Пізніше в НАБУ повідомили про затримання Гримчака і його помічника за підозрою у вимаганні хабаря в 1,1 мільйона доларів.