Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі підтвердили контакти з обміну утримуваними особами з Україною.

Про це повідомляє агентство Интерфакс.

За словами прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, президент Росії Володимир Путін і президент Франції Емманюель Макрон в ході переговорів обговорили російсько-українські відносини, в тому числі питання обміну утримуваними особами, але без конкретних прізвищ.

Відео дня

Читайте також"Тут не потрібна гонитва за сенсаціями": Лавров про обмін утримуваними особами

"Якісь персоналії не обговорювалися. Відбувся дуже докладний обмін думками щодо проблеми врегулювання на південному сході України, обговорювалися російсько-українські відносини, зокрема згадувалася тема обміну утримуваними особами", - сказав Пєсков в четвер журналістам.

Відповідаючи на уточнююче запитання про можливі зрушення в обміні утримуваними між Росією і Україною, Пєсков сказав: "Певні контакти з цього приводу здійснюються".

Як повідомляв УНІАН, 20 серпня в «Лефортово» взяли передачі активістів для українських політв'язнів Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколи Карпюка, Олександра Кольченка і Павла Гриба.

Один з керівників російського правозахисного центру "Меморіал" Сергій Давідіс у коментарі УНІАН припустив, що РФ може незабаром передати Україні Балуха, Клиха, Карпюка, Кольченка і Гриба.

Також у московському СІЗО "Лефортово" взяли передачі для Сущенка, Сизоновича і Панова.

21 серпня у «Лефортово» підтвердили, що до них перевели п'ятьох українських політв‘язнів: Клиха, Карпюка, Кольченка, Балуха і Романа Сущенка.