Роман Сущенко повернувся до Москви / фото Роман Цимбалюк

У московському СІЗО «Лефортово» підтвердили, що до них перевели п'ятьох українських політв‘язнів.

Про це повідомляє «Медіазона» з посиланням на члена громадської спостережної комісії (ГСК) Євгена Єнікєєва.

За словами правозахисника, в ізоляторі перебувають Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олександр Кольченко, Володимир Балух і Роман Сущенко.

Відео дня

У свою чергу, про це правозахисникам сказав начальник відділу режиму й охорони Олександр Ханов, проте жодних документів члени ГСК не отримали. Раніше не було відомо, що Сущенко також міститься в «Лефортово», а його адвокат Марк Фейгін відмовлявся коментувати «Медіазоні» інформацію про місцеперебування підзахисного.

«Про Павла Гриба вони чомусь сказали, що його немає. Вони прямо за базою не перевіряли, це просто співробітник (Ханов), який нас супроводжував, сказав, що цього не пам'ятає і що його, швидше за все, немає», - додав Єнікєєв.

Він розповів, що коли члени ГСК у черговій частині почали розпитувати про українців, їм відповіли, що ті відмовилися з будь-ким спілкуватися. Відтак тюремники сказали, що в СІЗО сталася аварія з водопроводом і запропонували прийти в інший день.

Читайте такожСущенко, Сизонович, Панов: «Лефортово» несподівано взяло передачі ще для трьох українських бранців

Як повідомляв УНАН, раніше 21 серпня кореспондент «Новой газеты» Вікторія Івлєва, яка виступає в підтримку українських політв'язнів і проти анексії Криму написала в Facebook, що в московському СІЗО «Лефортово» прийняли передачі активістів для українських політв'язнів Романа Сущенка, Євгена Панова і Олексія Сізоновича.

Вона наголосила, що не заявляє про те, що Панова, Сізоновича і Сущенка тримають у «Лефортово», але припускає, що прийняття співробітниками СІЗО передачі для зазначених ув'язнених свідчить про це.

Напередодні, 20 серпня, активістка Івлєва розповіла, що в «Лефортово» у неї прийняли передачі для Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколи Карпюка, Олександра Кольченка і Павла Гриба.

Адвокати українців відмовилися це коментувати.