Володимир Зеленський та Ангела Меркель / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, з якою домовився про зустріч на найвищому рівні найближчим часом.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Читайте такожЗеленський провів телефонну розмову з Меркель

Відео дня

Зеленський закликав терміново провести зустріч лідерів країн Нормандської четвірки для обговорення мирного процесу та узгодження подальших кроків щодо врегулювання конфлікту.

«Зі свого боку Ангела Меркель висловила підтримку зусиль України, спрямованих на встановлення миру на Донбасі, погодившись із необхідністю проведення зустрічі на найвищому рівні найближчим часом», - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, було домовлено про підготовчу зустріч дипломатичних радників глав держав та урядів вже другого вересня.

Також Зеленський подякував за послідовну позицію ФРН щодо неможливості повернення Росії до «Великої сімки» та підтвердив, що Україна залишається послідовною у виконанні своїх зобов’язань щодо мирного врегулювання на Донбасі з використанням політико-дипломатичних механізмів.

Як повідомляв УНІАН, канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон найближчими тижнями організують саміт у "нормандському форматі" (ФРН, Франція, Росія, Україна).

26 серпня Меркель виступила за проведення переговорів між Зеленським і президентом РФ Володимиром Путіним щодо урегулювання ситуації на Донбасі.