Джон Болтон / REUTERS

Радник президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джон Болтон заявляє, що саміт у "нормандському форматі", який планується найближчими тижнями, має бути добре підготовленим, аби добитися результатів.

Читайте такожБолтон підтримує призначення Рябошапки генпрокурором

Як передає кореспондент УНІАН, про це Болтон сказав на прес-конференції у Києві.

Відео дня

"З точки зору дискусій щодо мирного формату (формату переговорів з урегулювання ситуації на Донбасі мирними засобами - УНІАН), французи і німці на саміті "Великої сімки" обговорювали їхні плани щодо саміту у "нормандському форматі" у найближчому майбутньому. Ви знаєте, очевидно, що будь-яка дипломатична зустріч такого типу має бути добре підготовленою", - заявив Болтон.

"Наша послідовна позиція полягає у тому, що немає великого сенсу проводити переговори, якщо ви не думаєте, що є певна причина, певна краща причина, що ви отримаєте імпульс або позитивний результат з часу минулого разу, ви проводили переговори", - сказав Болтон.

Він наголосив, що США цілком готові брати участь у будь-якому варіанті переговорів, за якого сторони конфлікту вважатимуть, що це матиме користь.

Також він нагадав, що США виступають проти застосування воєнної сили для зміни міжнародних кордонів між країнами.

Як повідомляв УНІАН, президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель найближчими тижнями організують саміт у "нормандському форматі".