29 серпня відбулося дебютне засідання новообраного парламенту.

Лідера партії «Слуга народу» Дмитра Разумкова обрали головою парламенту. 35-річного Олексія Гончарука затвердили прем'єр-міністром України. Також Рада затвердила новий склад уряду, до якого увійшли нові люди та оновлені міністерства.

Депутати обрали нового генпрокурора, ним став Руслан Рябошапка. Рада попередньо схвалила зняття депутатської недоторканності, за проголосували 363 депутати. Окрім того, за прогули у Верховній Раді народних обранців позбавлятимуть мандата. Президент вніс в Раду законопроект про відстрочку штрафів за нерозмитнені «євробляхи».

Читайте такожЗеленський пропонує зменшити кількість нардепів до 300 та закріпити в Конституції вибори лише за списками

Також у сесійній залі традиційно не обійшлося без курйозів. Деяких обранців від «Слуги народу» фотографи застукали за провокативним смс-листуванням. Депутатка Ліза Богуцька комусь писала, що начебто у грудні Порошенко готує путч.  А засновник клініки «Борис» Борис Радуцький нецензурно написав про очільника МОЗ Уляну Супрун.

Наскільки продуктивною і чесною буде робота нового парламенту, покаже час. Але вже зараз можна сказати - за кількістю нових облич ця Рада точно увійде в історію.