Новому главі уряду подобається реформа МОЗу під керівництвом Уляни Супрун / фото УНІАН

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук вважає медичну та освітню реформи правильними, але новопризначені міністри перевірять механізми їхньої імплементації.

Про це він сказав на зустрічі із журналістами, повідомляє "Українська правда".

Читайте такожСупрун і її заступники написали заяви на звільнення на ім'я новообраного прем’єра Гончарука

Відео дня

Главу уряду, зокрема, запитали, які зміни і реформи попередників він вважає правильними і їх потрібно продовжувати, а які реформи потребують кардинального перезавантаження.

"Медична реформа – це однозначно правильна історія. Реформа освіти, нова українська школа – однозначно правильна історія. Є питання менеджменту, звичайно. Ідея правильна, але як вони були втілені ми зараз подивимось всередині міністерств", – зазначив Гончарук.

На його думку, замисел щодо того, що "гроші ходять за пацієнтом" – дуже правильні речі та механізми фінансування. До того ж, зауважив Гончарук, це також стимулює конкуренцію.

"Але наскільки якісно відбувалась імплементація, як менеджерувалась ця історія, ми подивимось. Зараз давати оцінок не хочу. У цих сферах є нові міністри і, я думаю, що базуючись, зокрема, на їхні оцінки, наші плани щодо цих двох реформ ви отримаєте дуже швидко. Думаю, приблизно за місяць", – додав прем’єр.

Як повідомляв УНІАН, на засіданні 29 серпня парламент призначив Зоряну Скалецьку (Черненко) міністром охорони здоров’я замість виконувачки обов’язків глави МОЗу Уляни Супрун, а міністром освіти – Ганну Новосад на заміну Лілії Гриневич.