За словами прем'єра, перше засідання було підготовчим / Фото УНІАН

У понеділок, 2 вересня, пройшло перше засідання нового уряду під керівництвом прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Перед цим відбулася зустріч президента Володимира Зеленського з членами Кабінету міністрів і керівництвом силового блоку.

Як повідомляє «Страна», на брифінгу за підсумками засідання Кабміну Гончарук пояснив, чому відтепер засідання будуть закритими для журналістів.

"Ми не вирішували робити закритими. Ми вирішили припинити показуху: розповідати, як багато і важко ми працюємо. А будемо показувати результат", - зазначив Гончарук.

За його словами, перше засідання було підготовчим.

"Також домовилися, що (засідання) переходить на "цифру" - сподіваюся, до 1 жовтня вдасться відмовитися від паперового документообігу", - зазначив прем'єр-міністр.

Крім того, за його словами, було вирішено ліквідувати економічний підрозділ Національної поліції.

"Прийняли рішення про ліквідацію економічного відділу МВС - УБЕЗ. Але це недороблена робота. Це перший символічний крок, щоб дати сигнал бізнесу, що в їх роботу втручатися не будуть", - сказав Гончарук.

Також прем'єр прокоментував, яким чином зростання української економіки за п'ять років складе мінімум 40%.

"Це не цифра зі стелі. Наступного року ми очікуємо зростання 5%, в наступних - по 7%. За рахунок чого? За рахунок іноземних інвестицій, лібералізації економіки..." - зазначив він

Під кінець брифінгу Гончарук пояснив логіку трансформації міністерств.

"У нас є сектори, які заслуговують особливої уваги - ІТ, сільське господарство. Ми вважаємо, що всім цим буде займатися міністерство економіки. Друге рішення: об'єднання екології та енергетики. У світі вектор: енергію потрібно виробляти так, щоб екологія мінімально страждала. Ще одна причина: нам потрібно об'єднати дані, що стосуються природних ресурсів. Ми хочемо, щоб все це можна було подивитися на одній карті - землю, водойми. За це буде відповідати одна людина. У той же час міністерства не витесані, але ми змінимо...", - заявив Гончарук.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні прем'єр Гончарук на нараді з президентом Володимиром Зеленським, керівництвом Верховної Ради і представниками правоохоронних органів озвучив план щодо зростання національної економіки на найближчі п'ять років.