Володимир Путін і Еммануель Макрон / REUTERS

Президент РФ Володимир Путін чекає виконання Києвом домовленостей, досягнутих "нормандською четвіркою" про розведення сил і засобів на лінії розмежування на Донбасі.

Про це повідомила прес-служба Кремля за підсумками телефонної розмови Путіна з президентом Франції Еммануелем Макроном.

В ході розмови Путін "відзначив доцільність ретельної підготовки порядку денного чергового саміту "нормандської четвірки", а також опрацювання тих рішень, які можуть бути схвалені лідерами за підсумками такої зустрічі".

Відео дня

"Звернуто увагу на необхідність виконання Києвом домовленостей, досягнутих в ході попередніх зустрічей на вищому рівні в Парижі та Берліні в 2015 і 2016 роках, включаючи розведення сил і засобів на узгоджених ділянках лінії зіткнення і закріплення в письмовому вигляді "формули Штайнмаєра", - наголошується в повідомленні Кремля.

Читайте такожПро обмін, нормандську зустріч і Донбас: Зеленський провів телефону розмову з Путіним

У Москві також акцентували увагу на безальтернативності мінського "Комплексу заходів" як основи врегулювання "внутрішньоукраїнського конфлікту", а також "підтверджено взаємну налаштованість на продовження конструктивної спільної роботи в рамках "нормандського формату".

За повідомленням Кремля, лідери країн дали позитивну оцінку обміну утримуваних між РФ і Україною 7 вересня "як важливої гуманітарної акції", висловивши надію, що це "буде сприяти нормалізації російсько-українських відносин".

Як повідомляв УНІАН, у суботу, 7 вересня, в рамках обміну утримуваними особами з РФ до України повернулися 24 українських військовополонених моряка і 11 політв'язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Микола Карп'юк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.

У той же час в РФ повернули 35 осіб, про обмін яких просили росіяни. Всі вони були засуджені в Україні за різні злочини або є фігурантами кримінальних проваджень.