фото УНІАН

Представник України у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний заявив, що вчора на зустрічі у Мінську учасники підгрупи дискутували щодо реалізації так званої «формули Штайнмайєра».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на брифінгу в Києві.

«Вчора в групі намагалися обговорити підходи по тому, як почати конструктивний діалог, і вчора в основному «схрестили шпаги» навколо проблеми «формули Штайнмайєра», - зазначив він.

Відео дня

«Я сказав, що не проти творчого розвитку і пошуку відповідей щодо того, коли вступає в дію закон про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО, чи він вводиться тимчасово чи на довший період. Ми вчора подискутували це питання», - додав Безсмертний.

Читайте такожУ Мінську домовилися розпочати процедуру обміну за формулою "208 на 69" – Безсмертний

Як повідомляв УНІАН, 21 грудня 2016 року посол Німеччини в Україні Ернст Райхель заявив, що так звана "формула Штайнмаєра" передбачає закріплення спеціального статусу Донбасу.

"Ця формула, яка є предметом дискусії, передбачає, що місцеві вибори пройдуть під контролем і за сприяння ОБСЄ. Потім ОБСЄ повинна підтвердити, що вибори відповідали міжнародним стандартам. Якщо ОБСЄ це підтвердить, тоді набуває чинності законодавство про спеціальний статус, якщо ні, то в такому випадку не набуває. Для цієї території не буде жодного спеціального статусу", - зазначив Райхель.

4 липня 2017 року Райхель заявив, що припинення вогню та відведення важкого озброєння у Донецькій і Луганській областях мають передувати виконанню наступних пунктів Мінських угод, в тому числі, проведенню місцевих виборів, які повинні призвести до започаткування особливого порядку здійснення місцевого самоврядування на Донбасі.

18 червня 2018 року міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що «формула Штайнмаєра» - це логіка, яким чином буде застосовуватись особливий режим місцевого самоврядування.